International Baccalaureate (IB)

International Baccalaureate

International Baccalaureate (IB) er et utdanningsprogram som består av fire forskjellige internasjonale utdanningsprogrammer basert på en unik filosofi og tilnærming til utdanning og læring. Disse utdanningsprogrammene oppfordrer studentene til å forbedre læringen og bli aktive medlemmer av samfunnet på en reise for å ta viktige livsvalg.

Programmet er som følger:

  • IB Primary Years Program (PYP) for studenter fra 3 til 12 år
  • IB Middle Years Program (MYP) for studenter fra 12 til 17 år
  • IB Diploma Program (DP) for studenter fra 17 til 19 år
  • 17-19 Age Career IB (CP) -programmer

Disse programmene gir fordeler ved å oppmuntre studenter i alle aldre til å lære å tenke på en måte som faktisk praktiserer kvalitet for seg selv. Utdanningen gir erfaring i et stadig mer globalt IB-skolesamfunn. Programmet gir flerspråklige studenter muligheten til å få kunnskap og trives i lokale og globale sammenhenger.

IB oppfordrer studentene til å spørre, handle og tenke. Utdanningsprogrammene er basert på utdanningssystemer over hele verden, ikke på spesifikke systemer. Siden etableringen av International Baccalaureate Organization (IBO) i 1968, har de høye standardene gjort IB-programmet anerkjent over hele verden.

Anerkjennelse

IB er et internasjonalt program som brukes av tusenvis av skoler over hele verden. Etter endt utdanning vil du ikke bare inneha teoretisk opplæring, men også evnen til å tenke kritisk, noe som er et viktig trekk i dagens samfunn. IB tilbys i over 100 land, noe som betyr at de fleste universiteter er kjent med programmet, i motsetning til det mindre kjente norske programmet. Mange universiteter prioriterer IB-programmer og kan sette IB-studenter fremfor andre søkere.

Forbedre engelsk

IB undervises på engelsk, så du vil beherske språket med høy faglig evne, både muntlig og skriftlig. Å vite faglige begreper på engelsk er et stort pluss når du skal bygge videre på din egen utdanning.

Frihet til å bestemme sin egen opplæring

Studentene kombinerer avanserte og standard fag for å lage sin egen læreplan. Så du kan fordype deg i det emnet du liker best. Erfaringene har vist at studentene er motivert når de er i stand til å jobbe med et tema de liker og med et tema etter eget valg.

Små klasser

IB-klassene er under halvparten av klassene i tradisjonell norsk skole. I de små klassene er det lett å bli med i timen og føle seg sett. Du vil få et godt forhold til klassekameratene, og det blir lettere for elevene å jobbe med dem. I små klasser kjenner lærerne deg godt og kan skreddersy leksjoner slik at de passer til alles læringsstil.

Gode rutiner

IB-studiet krever gode vaner og personlig innsats. Dette lærer studentene på Norlights International School. De lærer hvordan man kan balansere forholdet mellom skolearbeid og fritid, hvordan man administrerer søknadsfrister og hvilke studieteknikker som kan hjelpe til med dette. Disse vanene er kunsten studentene tar med seg i deres videre studier og profesjonelle liv.